La missió de l’entitat és oferir assistència oftalmològica i òptica, així com proporcionar les ulleres correctores corresponents per tenir una bona salut visual i contribuir en la millora de les perspectives de futur de les persones en situació de vulnerabilitat.
La visió de la fundació és aconseguir un futur amb visió per a tothom.
Els valors que identifiquen la Fundació Ramon Martí i Bonet són:
- Transformació Social: Emprenem totes les accions pensant en l’impacte final sobre els destinataris (individuals i institucionals) de la fundació i ens impliquem en activitats d’impacte social prolongada amb el temps que mobilitzen i aconsegueixen un canvi o benefici sòlid i de llarga durada.
- Cooperació: Treballem amb la resta de col·laboradors de l’organització o d’altres organitzacions per aconseguir els objectius de la fundació. Treballar en xarxa.
- Compromís: Complim amb la dedicació compromesa a les tasques pròpies dins de la fundació i assumim la responsabilitat personal per la feina a la què ens comprometem a portar a terme.
- Transparència: Compartim amb honestedat l´activitat necessària per garantir el compliment de les finalitats per les que ha estat constituïda i actuem amb ètica i responsabilitat informativa.
- Integritat: Gestionen els recursos de l’organització amb criteris d’eficàcia i eficiència amb responsabilitat i ètica professional i coneixem i apliquem la legislació i les normes de l’organització.
La missió de la Fundació contribueix, per tant, als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides, concretament:
Què fem?
Treballem, tant en projectes locals -Visió per a Tothom a Catalunya-, com en projectes de Cooperació Internacional, per oferir el dret a la salut ocular a infants i adults que es troben en situació de vulnerabilitat
A nivell local, oferim revisions òptiques i oftalmològiques, alhora que proporcionem ulleres correctores a una tarifa social, per tal de contribuir a millorar el rendiment acadèmic, la inserció laboral i les perspectives de futur de persones en risc d’exclusió.
També promovem la salut ocular de països en vies de desenvolupament, com el Txad, l’Índia i el Perú, països on el sistema sanitari, i oftalmològic en concret, es troba en una situació molt precària. Comptem amb un equip de cooperants, professionals de la salut visual, que es desplacen periòdicament a les diferents zones per treballar per la ceguera evitable, duent a terme intervencions quirúrgiques, revisions oculars i formació als professionals locals. L’objectiu és aconseguir un sistema oftalmològic local de qualitat i autosostenible.
Treballem en xarxa
Des dels seus inicis, a la Fundació treballem en xarxa amb diferents entitats que vetllen pel benestar social i econòmic de persones en risc d’exclusió social: 119 entitats socials privades, 59 centres de serveis socials de Barcelona, 20 Ajuntaments de Catalunya, 11 centres penitenciaris i 73 centres sanitaris de la Generalitat de Catalunya.