Early intervention. Índia

Early intervention és un projecte per a la detecció de patologies visuals mitjançant l’atenció precoç a nadons i infants menors de 3 anys que necessiten tractament i estimulació física o neurològica. La comissió de professionals d’aquest projecte està formada per un equip multidisciplinari d’experts en la detecció de patologies prematures visuals entre altres. Aquest equip està format per neuròlegs pediàtrics, fisioterapeutes, oftalmòlegs, terapeutes del llenguatge, d’alimentació i logistes.

Aquest equip ha realitzat formacions a professionals mèdics locals i a mares i pares proporcionant-los eines per a detectar i tractar a infants de 0 a 3 anys amb diversitat funcional. Tanmateix, es realitza un seguiment dels casos i diagnòstics orientatius i s’ofereix formació als hospitals i centres d’atenció precoç. A més, s’ha implementat el servei de telemedicina LV Prassat Foundation.

L’any 2013, l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va fer un reportatge a l’equip d’atenció precoç de la Fundació per conscienciar a la població de la necessitat de prevenir casos de discapacitat infantil. Al llarg d’aquests anys, s’han creat 45 campus d’atenció precoç amb 15 equips de professionals locals. S’ha conscienciat a professors, equips sanitaris i famílies locals sobre la importància de cuidar-se durant l’embaràs i dels parts hospitalaris i s’han realitzat programes de nutrició i higiene per a embarassades, entre altres.

Durant aquests anys, s’han consolidat les activitats de detecció precoç en nounats i prematurs als hospitals de Bathalapalli i Kalyandurg. S’han consolidat les unitats infantils de prematurs i s’han aplicat a temps tractaments correctius pels més petits. La detecció precoç és de gran importància a l’hora de derivar a l’infant a l’especialista corresponent. Per això es va contractar un oftalmòleg pediàtric (era un perfil que no existia fins aleshores als hospitals) i es va formar a 15 equips locals estables que proporcionen diàriament atenció a infants amb discapacitats i a les seves famílies.

Així doncs, gràcies al projecte Early Intervention s’han inaugurat diferents campus d’atenció precoç, s’ha aportat coneixement i material, així com, realitzat un seguiment continuat amb la col·laboració de la Fundació Vicens Ferrer, la nostra contrapart sobre el terreny.

Curs Bathalapali
Persones formades en la detecció precoç
+ 1.540