Early intervention. Índia

Early intervention és un projecte de formació per a la detecció de patologies visuals en nadons i infants menors de 3 anys que necessiten tractament i estimulació física o neurològica.

Les activitats de formació s’imparteixen, tant a professionals mèdics d’hospitals i centres d’atenció precoç, com a pares i mares, proporcionant-los eines per a detectar i tractar a infants de 0 a 3 anys amb diversitat funcional.

A més, es realitza el seguiment dels casos i diagnòstics orientatius, i recentment, s’ha implementat el servei de telemedicina LV Prassat Foundation.

La comissió de professionals d’aquest projecte està formada per un equip multidisciplinari d’experts en la detecció de patologies prematures visuals, entre altres: neuròlegs pediàtrics, fisioterapeutes, oftalmòlegs, terapeutes del llenguatge, d’alimentació i logistes.

Al llarg d’aquests anys, s’han creat 45 campus d’atenció precoç amb 15 equips de professionals locals. S’ha conscienciat a professors, equips sanitaris i famílies locals sobre la importància de cuidar-se durant l’embaràs i dels parts hospitalaris i s’han realitzat programes de nutrició i higiene per a embarassades, entre altres.

L’equip d’atenció precoç de la Fundació va participar en unreportatge de l’OMS (Organització Mundial de la Salut) per conscienciar a la població de la necessitat de prevenir casos de discapacitat infantil

Constatem que s’han consolidat les activitats de detecció precoç en nounats i prematurs als hospitals de Bathalapalli i Kalyandurg. S’han implementat les unitats infantils de prematurs i s’han aplicat a temps tractaments correctius pels més petits. La detecció precoç és de gran importància a l’hora de derivar a l’infant a l’especialista corresponent. Per això es va contractar un oftalmòleg pediàtric (era un perfil que no existia fins aleshores als hospitals) i es va formar a 15 equips locals estables que proporcionen diàriament atenció a infants amb discapacitats i a les seves famílies.

El projecte Early Intervention de la Fundació Ramon Martí i Bonet, en col·laboració amb la Fundación Vicente Ferrer, ha permès crear diferents campus d’atenció precoç, aportar coneixement i material, així com crear un sistema per al seguiment continuat dels casos.

Curs Bathalapali
Persones formades en la detecció precoç
+ de 1.540