< Tornar a notícies

Dia Mundial de la Visió 2020

Avui, dia 8 d’octubre, se celebra el Dia Mundial de la Visió, una data decretada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguera (IAPB) amb el propòsit de conscienciar a la població sobre la ceguera i la discapacitat visual. El Dia Mundial de la Visió és l’esdeveniment més important de sensibilització en relació amb la salut ocular. Enguany, el lema escollit per la campanya ha estat Esperança a la vista.

La importància de l’accés a la vista

Més de mil milions de persones no poden veure-hi bé perquè no tenen accés a lents o ulleres. Més de 3 de cada 4 persones amb problemes visuals al món ho són de forma evitable.

La reducció o absència de la visió pot tenir efectes importants en molts aspectes de la nostra vida. Les activitats personals quotidianes, la interacció amb els altres o les oportunitats escolars i laborals es poden veure afectades per aquesta minva de la visió.

La disminució de la visió pot ser deguda a diversos factors, entre ells, malalties com la diabetis, traumatismes oculars o afeccions com les cataractes, la degeneració macular associada a l’edat (DMAE) o el glaucoma.

La majoria de les persones amb problemes de visió tenen més de 50 anys; no obstant, la pèrdua de visió pot afectar a persones de totes les edats.

¿Quina és la missió del Dia Mundial de la Visió?

El Dia Mundial de la Visió se celebra anualment per aconseguir els següents objectius:

  • Conscienciar a la població sobre la ceguera i el deteriorament de la visió com el principal problema de salut pública a escala mundial.
  • Influir en els ministeris de sanitat perquè participin en els programes nacionals de prevenció de la ceguera i designin fons per a ells.
  • Educar al públic general sobre la prevenció de la ceguera.

Campanya en xarxes socials

Aquest any la IAPB (Agència Internacional de Prevenció de la ceguera) ha llançat la seva campanya a les xarxes socials a través del hashtag #HopeInSight. Amb aquesta etiqueta es pretén difondre la necessitat de trobar solucions perquè tot el món tingui accés a la vista.

Cuidem la nostra visió

Aquest any, el Dia Mundial de la Visió coincideix amb la iniciativa VISIÓ 2020, un projecte que pretén eliminar les principals causes de ceguera evitable i tractable per l’any 2020. Des de la FRMB contra la ceguera volem remarcar la importància de fer revisions oftalmològiques periòdiques i poder detectar de manera precoç les diferents malalties oculars.