< Tornar a notícies

LaCaixa Proinfància col·labora amb la Fundació Ramon Martí i Bonet

A finals de l’any 2023, a través de laCaixa Proinfància, programa social de la Fundació la Caixa, vam tornar a encetar el projecte Visió per a Tothom als Centres Oberts de l’Hospitalet i Sant Boi de Llobregat per tal de promoure una bona salut visual als infants, adolescents i joves dels barris que es troben en situació de vulnerabilitat. Aquest centres oberts, Són centres educatius que donen un servei d’intervenció socioeducativa fora de l’horari escolar.

És tracta d’un projecte similar al de Visió per a Tothom a les Escoles, que ha estat funcionant molt positivament entre les escoles d’alta complexitat i que a dia d’avui ens anima a seguir treballant per arribar a la població on la salut ocular pot tenir més impacte en la vida de les persones.

Enguany, hem establert les bases d’aquest projecte als diferents centres oberts de l’Hospitalet i Sant Boi de Llobregat, en col·laboració amb Caixaproinfàcia. Hem pogut dur a terme els rastrejos visuals a nens/es i joves en situació d’exclusió social i econòmica per identificar problemes visuals que dificulten el seu aprenentatge, inclusió social i la seva qualitat de vida.

L’activitat de rastrejos s’ha fet efectiva fins l’abril del 2024, on la Fundació Ramon Martí i Bonet amb un equip de voluntaris/es s’ha desplaçat a disset centres oberts adscrits al programa Proinfància per arribar a aquells col·lectius amb les realitats més difícils.

Gràcies a aquesta detecció prèvia (rastrejos visuals), aconseguirem millorar la visió a infants i joves en situació de pobresa visual a través d’una correcció òptica que la Fundació Ramon Martí i Bonet els proporcionarà mitjançant  les ulleres correctores.  

Des de la Fundació Ramon Martí i Bonet volem donar les gràcies a les entitats col·laboradores: Itaca, Pubilla Cases, La Florida, Can Serra, Drecera, Espai Jove Sidecar, Eduvic, Els tres tresors, Casal Quico Sabaté, Caritas, Club Sant Feliu, Xixell, Esclat, La Vinya, Club Bellvitge, Fundació Marianao i PES- Salesians, per la vostra participació i fer-nos arribar a aquells col·lectius de màxima complexitat per tenir una bona salut visual.

Gràcies per contribuir en la detecció, tractament i sensibilització de la importància de la salut ocular, sobretot en els més petits, per tal de millorar les seves oportunitats de futur.