Iniciem l’estudi per mesurar l’impacte de les ulleres en el rendiment acadèmic d’infants i joves.
L’Ajuntament de Barcelona contribueix a l’estudi de recerca “Influència de la correcció refractiva en el rendiment acadèmic dels alumnes en risc d’exclusió social” que la Fundació Ramon Martí i Bonet ha iniciat per a identificar l’impacte d’una bona visió, específicament mitjançant la correcció refractiva, en el rendiment acadèmic de nens i nenes i joves en situació de vulnerabilitat.
L’entitat en col·laboració amb l’Institut Català de Retina i la Universitat Internacional de Catalunya, ha dissenyat un estudi basat en infants i joves estudiants de 4t, 5è i 6è de primària en situació de vulnerabilitat, que es troben matriculats en centres escolars de màxima complexitat a Barcelona. Per a poder realitzar el seu seguiment, tant l’escola com la fundació han mantingut el contacte per a valorar l’impacte en el rendiment acadèmic dels alumnes que han pogut aconseguir una correcció.
Les dades que s’han pogut analitzar ens han donat un marc molt més clar de com és la situació real envers la salut visual a la població infantil més vulnerable. Els resultats d’aquest estudi posen de manifest l’impacte que té l’adequada correcció refractiva, en el rendiment acadèmic de nens i nenes. Des de la Fundació Ramon Martí Bonet volem incidir i sensibilitzar que existeix una correlació positiva entre el fet de corregir les deficiències refractives i aconseguir un millor rendiment acadèmic.
Gràcies al projecte realitzat, s’ha pogut constatar l’elevada quantitat d’e nens’infants que assisteixen a les aules de les escoles d’alta complexitat que no porten una correcció adequada a les necessitats i s’ha pogut objectivar que el rendiment acadèmic d’aquests infants millora, una vegada accedeixen a unes ulleres coherents amb la graduació.