< Tornar a notícies

El darrer rastreig de la Fundació Ramon Martí i Bonet valora 46 infants i en deriva 15 a clínica

Es calcula que el 30% de la població general necessita dur ulleres. Aquesta xifra es va confirmar durant l’últim rastreig visual que ha fet la Fundació Ramon Martí i Bonet.

En el marc de la col·laboració amb Caixa Proinfància, recentment s’ha portat a terme una valoració visual d’infants de la Fundació Adsis al Carmel. Persones voluntàries de la Fundació Ramon Martí i Bonet han examinat la visió de 46 infants, dels quals 15 s’han derivat a clínica.

És important poder detectar a temps casos de mala visió, ja que aquesta problemàtica pot repercutir negativament sobre el rendiment escolar de l’infant afectat i, en conseqüència, reduir les oportunitats en el seu futur.

Si no s’identifica degudament, un defecte visual pot quedar encobert per altres factors com TDAH, trastorns adaptatius, actituds socials desafiants… Aquests trets sovint s’assenyalen erròniament com a causes d’un baix rendiment acadèmic. Gràcies als rastreigs que es fan des de la Fundació, podem identificar quan el problema és que l’infant no hi veu bé.

La tasca de les persones voluntàries és essencial per detectar aquests casos entre fills i filles de famílies en situació de vulnerabilitat. Si també vols ajudar-nos a garantir un futur amb visió per a tothom, pots fer-ho a través d’un donatiu, fent-te sòci/a i/o voluntàri/a.