< Tornar a notícies

Mor el Doctor Ramon Martí Bonet, fundador i president de la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera

Barcelona, 1 de juliol de 2021 – Lamentem informar que el Doctor Ramon Martí i Bonet, president i fundador de la Fundació Ramon Martí i Bonet, va morir ahir al matí a l’edat de 77 anys. El Dr. Martí i Bonet, doctorat en Medicina i especialista en Oftalmologia, va ser un destacat oftalmòleg expert en patologies de la retina, que sempre va creure en la necessitat de fer un món millor i d’ajudar aquells que més ho necessitaven.

El Dr. Martí i Bonet va dedicar la seva vida a treballar sense descans tant en la prevenció, el diagnòstic i el control de les malalties oculars, com en ajudar als col·lectius més vulnerables. D’aquesta passió i compromís amb la societat, va néixer l’any 2008 la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera, una fundació privada sense afany de lucre que ha esdevingut clau en la cura de la salut visual de les persones més vulnerables.

A través de la Fundació, el Dr. Martí i Bonet va promoure projectes propis per oferir servei oftalmològic a les persones més vulnerables, tant en l’àmbit local amb el projecte “Visió per a tothom a Catalunya”, com en l’àmbit internacional, amb projectes realitzats al Txad, a l’Índia, al Perú, etc. La seva feina en aquests països serà recordada sense cap mena de dubte, ja que més enllà de la voluntat d’ajudar, el Dr. Ramon Martí i Bonet es va dedicar a formar professionals locals i a dotar-los amb els quiròfans i els materials necessaris perquè fossin autònoms i poguessin facilitar l’accés a la salut visual a les persones que més ho necessitessin.

Tothom qui ha tingut l’oportunitat de conèixer de prop el Dr. Ramon Martí i Bonet i la seva tasca el recordarà sempre com una persona de fermes conviccions, voluntariós, una persona generosa disposada sempre a ajudar als altres. Era una d’aquelles persones que creia fermament en un món millor, més igualitari i més harmoniós i que va dedicar la seva vida a aconseguir-lo.

Li estarem eternament agraïts per tot el que ens ha ensenyat durant tots aquests anys i, malgrat la seva absència, seguirem treballant sense descans per salvaguardar la seva valuosa tasca: ajudar els més vulnerables.

El compromís, la dedicació i l’honestedat amb la qual et vas entregar es convertirà sense cap mena de dubte en la nostra força.

Descansi en pau.