Visió per a tothom a Catalunya

  • Visió per a tothom a Catalunya
  • Visió per a tothom a Catalunya
  • Visió per a tothom a Catalunya
Visió per a tothom a Catalunya 2022-07-20T10:12:41+00:00

Project Description

“Visió per a tothom” és un projecte sanitari d’àmbit oftalmològic que vol cobrir les necessitats visuals i, a la vegada, detectar i tractar tots els casos de ceguesa i baixa visió evitable que pateixen persones en situació de pobresa extrema o risc d’exclusió social. L’augment de la pobresa i les dificultats de moltes families per accedir a un tractament oftalmològic o a unes ulleres en va impulsar la creació l’any 2012. Amb aquest projecte es volia garantir l’assistència oftalmològica gratuïta a persones sense recursos residents a Barcelona, independentment de la seva nacionalitat.

La majoria d’usuaris o beneficiaris del projecte “Visió per a tothom” són nens i joves que procedeixen d’entitats socials de la ciutat amb les que hem signat un acord de col·laboració. És el cas del Casal dels Infants del Raval, la Fundació del Pare Manel, Càritas Diocesana de Barcelona, ​​la Fundació Juan Salvador Gavina, La Fundació de Malalts Mentals de Catalunya, la Fundació Aspanide, la Fundació Soñar Despierto, la Fundació de l’Esperança de l’Obra Social La Caixa, la Fundació de Sor Lucía Caram (Fundació Rosa Oriol) i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

És important destacar que una malaltia visual o una baixa visió en un nen, si no es detecta a temps per poder rebre un tractament pal·liatiu, pot tenir conseqüències molt negatives. En el nostre entorn més proper, el fet de no detectar la necessitat de dur ulleres pot ocasionar casos de fracàs escolar evitable i la dificultat derivada d’accedir a estudis superiors o a una formació laboral que s’ajusti a les capacitats del nen o del jove. L’exploració d’un nen s’ha de realitzar abans dels sis anys d’edat, ja que un simple defecte de refracció pot tenir com a conseqüència una ambliopia (ull gandul).

L’objectiu del projecte és millorar la qualitat de vida i les perspectives de futur dels beneficiaris. Pensem que “amb molt poc, podem fer molt” i lluitem cada dia perquè no hi hagi cap persona en situació vulnerable a la nostra ciutat que no pugui tenir accés a una vida complerta a conseqüència d’un problema visual.

Les institucions no lucratives realitzen una tasca complementària al servei que ofereix l’administració. Estem encantats d’arribar, a través de la Fundació, a persones sense recursos que necessiten un tractament visual i unes ulleres, i de treballar paral·lelament amb els serveis de salut públics. Entre tots lluitem per garantir el tan necessari dret a la salut.