< Tornar a notícies

“Falta molta sensibilització i informació pel que fa a la salut visual”- Dra. Rosa Maria Sust

La Dra. Rosa Maria Sust, vicepresidenta de la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera, ha explicat en una entrevista a Xarxanet els reptes als quals s’enfronta l’entitat dedicada a oferir atenció oftalmològica a persones sense recursos.

Segons la Dra. Sust, falta molta sensibilització i informació pel que fa a la salut visual, quelcom que dificulta molt la feina de la Fundació que es dedica, principalment, a cobrir les necessitats visuals, detectar i tractar tots els casos de baixa visió evitable que pateixen persones en situació de pobresa o risc d’exclusió social.

Visió per a tothom és l’objectiu últim que persegueix la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera i el nom del projecte sobre el qual pivota l’acció solidària de l’entitat, que va començar la seva tasca a països com l’Índia i el Txad i ha seguit treballant per millorar la salut visual de les persones més vulnerables aquí a Catalunya.

La Dra. Rosa Maria Sust ha explicat que actualment, els màxims beneficiaris d’aquesta iniciativa a Catalunya “són persones en risc d’exclusió social, amb recursos molt limitats”. De fet, en els últims anys, el projecte ha anat creixent de forma exponencial a causa de l’augment de la demanda. El 2019, “la Fundació va visitar 479 pacients i va proporcionar ulleres a 383 persones”.

Durant l’últim any, com a moltes altres fundacions, la pandemia també ha afectat la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera. “Ens hem hagut d’aturar gairebé durant sis mesos perquè l’oftalmologia ha estat considerada com a activitat no-essencial” i durant aquest temps, només s’ha pogut atendre i actuar en casos urgents. Ara, les llistes d’espera són molt llargues i des de la Fundació s’està recuperant el temps perdut.

La Dra. Rosa Maria Sust ha fet èmfasi en el fet que la visió és quelcom que s’ha de salvaguardar i la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera no descansa en la seva tasca per fer-ho.

 

Podeu veure l’entrevista original a: https://xarxanet.org/comunitari/noticies/rosa-maria-sust-falta-molta-sensibilitzacio-i-informacio-pel-que-fa-la-salut