2008 – 2023. 15 anys oferint Visió per a tothom

2024-03-25T14:07:13+00:00 novembre 9, 2023|Categories: Fundació RMB|

El 18 de juliol del 2023 va fer exactament 15 anys que es va constituir la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera. Som una entitat sense ànim de lucre que va sorgir de la filantropia del Dr. Ramon Martí i Bonet, fundador també de l’ICR (Institut Català de Retina), juntament amb un equip d’especialistes en oftalmologia, amb la intenció de contribuir en la millora de la salut visual de persones que es trobaven en situació de vulnerabilitat i que ha persistit fins a dia d’avui.

Va començar essent una entitat de cooperació internacional a l’Índia i amb el pas dels anys s’han anat obrint nous projectes a països on el sistema sanitari i oftalmològic és molt precari o inexistent, com Ucraïna, el Perú i el Txad.

Des de fa anys, la Fundació Ramon Martí i Bonet també és present a Catalunya i ha experimentat un gran creixement en els projectes de Visió per Tothom, a través dels quals oferim assistència òptica i oftalmològica a infants, joves i adults en situació de vulnerabilitat que viuen en aquest país.

Hem celebrat aquests 15 anys amb un acte molt especial al Cosmocaixa, el dia 2 de novembre. La jornada va comptar amb diferents activitats per agrair a tothom qui, d’alguna manera o altra, contribueix a fer possible els diferents projectes de la Fundació.

Per començar, hem tingut l’oportunitat de gaudir de la ponència de l’Ignasi Martí, director de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, amb el títol  “La mirada atenta, primer pas per a la innovació social”.

Més endavant, també hem fet memòria de la trajectòria de la Fundació, des dels seus inicis, i amb una mirada cap al futur. S’han destacat algunes de les xifres més rellevants d’aquests 15 anys, com ara l’atenció a més de 13.500 persones en situació de vulnerabilitat, la millora de la visió amb ulleres correctores per a més de 9.000 persones i les intervencions quirúrgiques per millorar la salut visual de més de 3.400 persones.

Desitgem que continuï creixent el nombre de persones que col·laboren amb la Fundació per tal de seguir avançant cap a un futur amb Visió per a Tothom.

Deixa Un Comentari