Visió per a tothom a l'Índia: Early intervention

  • Visió per a tothom a Índia
  • Visió per a tothom a Índia
  • Visió per a tothom a Índia
  • Visió per a tothom a Índia
Visió per a tothom a l’Índia: Early intervention 2019-05-22T10:35:11+00:00

Project Description

“Visió per a tothom a l’Índia: Early intervention” és un projecte d’atenció precoç dirigit a nadons i nens menors de 6 anys que necessiten tractament i estimulació física o neurològica adaptats a les seves necessitats individuals. La comissió de professionals d’aquest projecte està formada per un equip multidisciplinari d’experts en atenció precoç, neuròlegs pediàtrics, fisioterapeutes, oftalmòlegs, terapeutes del llenguatge i l’alimentació i logistes. Aquest equip ha realitzat formacions als equips mèdics locals i als pares i ha proporcionat atenció a nens de 0 a 6 anys amb discapacitats. Es realitza un seguiment dels casos i diagnòstics orientatius i s’ofereix formació al personal local i als hospitals i centres d’atenció precoç. A més, s’ha implementat el servei de telemedicina LV Prassat Foundation.

L’any 2013, l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va fer un reportatge a l’equip d’atenció precoç de la Fundació per conscienciar a la població de la necessitat de prevenir casos de discapacitat infantil. Al llarg d’aquests anys, s’han creat 45 campus d’atenció precoç amb 15 equips de professionals locals. S’ha conscienciat a professors, equips sanitaris i famílies locals sobre la importància de cuidar-se durant l’embaràs i dels parts hospitalaris, i s’han realitzat programes de nutrició i higiene per a embarassades, entre altres.

Durant aquests anys, s’ha consolidat l’activitat de detecció de la ceguesa en nounats i prematurs als hospitals de Bathalapalli i Kalyandurg. S’han consolidat les unitats infantils de prematurs i s’han aplicat a temps tractaments correctius pels més petits. La detecció precoç és de gran importància a l’hora de derivar el nen a l’especialista corresponent. Per això es va contractar un oftalmòleg pediàtric (era un perfil que no existia fins llavors als hospitals) i es va formar a 15 equips locals estables, que proporcionen diàriament atenció a centenars de nens amb discapacitats i a les seves famílies.

Així doncs, gràcies al projecte “Visió per a tothom a l’Índia: Early intervention” s’han inaugurat diferents campus d’atenció precoç, s’ha aportat coneixement i material i s’ha realitzat un seguiment continuat amb la col·laboració de la Fundació Vicens Ferrer, la nostra contrapart sobre el terreny.