• Visió per a tothom a Índia
  • Visió per a tothom a Índia
  • Visió per a tothom a Índia
  • Visió per a tothom a Índia
ÍNDIA: EARLY INTERVENTION 2018-01-17T12:35:34+00:00

Project Description

VISIÓ PER A TOTHOM A ÍNDIA: EARLY INTERVENTION

Aquests projectes d’atenció precoç van dirigits a nadons i nens menors de 6 anys que necessiten tractament i estimulació física o neurològica adaptats a les seves necessitats individuals.

La comissió de professionals està formada per un equip multidisciplinari format per experts en atenció precoç, neuròlegs pediàtrics, fisioterapeutes, oftalmòlegs, terapeutes del llenguatge i l’alimentació i logistes. Aquest equip ha realitzat formacions als equips mèdics locals i als pares, i ha proporcionat atenció a nens amb discapacitats de 0 a 6 anys. Es realitza un seguiment dels casos i diagnòstics orientatius per professionals i famílies. També es realitza formació al personal local i a hospitals i centres d’atenció precoç. L’any passat es va implementar el servei de telemedicina LV Prassat Foundation.

Estem molt contents, ja que l’any 2013, l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va realitzar un reportatge a l’equip d’atenció precoç de la Fundació per conscienciar a la població de la necessitat de prevenir casos de discapacitat infantil. Al llarg d’aquests anys, s’han creat 45 campus d’atenció precoç amb 15 equips locals de professionals. S’ha conscienciat a professors, equips sanitaris i famílies locals de professionals sobre la importància de cuidar-se durant l’embaràs i dels parts hospitalaris i s’han realitzat programes de nutrició i higiene per a embarassades, entre altres.

Durant aquests anys, s’ha consolidat l’activitat de detecció de la ceguesa en nounats i prematurs als hospitals de Bathalapalli i Kalyandurg. S’han consolidat les unitats infantils de prematurs i s’han aplicat tractaments correctius pels més petits a temps. És molt important la detecció precoç per derivar el nen a l’especialista corresponent. Es va contractar un oftalmòleg pediàtric (era un perfil que no existia fins llavors als hospitals) i es va formar a 15 equips estables locals que proporcionen diàriament atenció a centenars de nens amb discapacitats i a les seves famílies.

S’ha inaugurat diferents campus d’atenció precoç, s’ha aportat coneixement i material i s’ha realitzat un seguiment continuat amb la col·laboració de la Fundació Vicens Ferrer, la nostra contrapart sobre el terreny.